Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyttesløse samtaler i Midtøsten

JERUSALEM (NTB-Reuters-AFP): Det var ingen framgang å spore på et møte mellom israelske og palestinske forhandlere som den amerikanske Midtøsten-utsendingen Dennis Ross ledet sent i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en palestinsk tjenestemann ble det ikke oppnådd noen løsning eller framgang på temaene som ble drøftet, spesielt angående israelsk tilbaketrekking fra okkuperte områder og jødisk boligbygging på de palestinske områdene.

  - Alt er som før. Israelerne framsatte ingen svar på sakene som vi drøftet, sa Nabil Abu Rdainah.

- Vil ødelegge fredsprosessen

Han sa også at det ikke var oppnådd noe overhodet på noen av møtene som Ross hadde fått i stand, og han anklaget israelerne for bevisst å gå inn for å ødelegge fredsprosessen.

  Samtalene ble holdt i hjemmet til den amerikanske ambassadøren i Israel, i Hertzliya, litt utenfor Tel Aviv. Saeb Erekat ledet den palestinske delegasjonen, mens den israelske ble ledet av Danny Naveh.

  Møtet ble organisert av Ross i et forsøk på å berge hans siste initiativ for å få i gang igjen fredsprosessen, som har stanset opp på grunn av Netanyahus kompromissløse holdning når det gjelder tilbaketrekking.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!