Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nyttesløst uten Hamas

FN har liten tro på fred uten Hamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - En palestinsk fredsprosess som ikke inkluderer Hamas, er ikke gjennomførbar, sier generalkommissær Karen AbuZayd ved FNs palestinske flyktningeråd (UNRWA). Det melder Reuters AlertNet.

Tirsdag erklærte president Bush i Annapolis at Israel og palestinerne er blitt enige om å innlede sluttforhandlinger. Planen er at partene skal bli enige om en to-statsløsning innen utgangen av 2008.

Imidlertid har Hamas - som har kontrollen over Gazastripen - tatt avstand fra planen og sverget å motarbeide fredsprosessen.

- Isolasjon styrker bare ekstremistene

Karen AbuZayd håper likevel at Hamas vil bli invitert til å ta del i fredsprosessen.

- Både den palestinske statsministeren og utenriksministeren er enige om at Gaza er det mangelende leddet. (...) Det vil ikke bli lett, men jeg tror alle innser viktigheten av en palestinsk enhet når det forhandles om en to-statløsning, sier hun.

- Den palestinske splittelsen har forverret situasjonen både i Gaza og på Vestbredden. Den isolasjonistiske håndteringen av Hamas har også ført til at moderate krefter i partiet undertrykkes til fordel for ekstremistene, sier AbuZayd.

VEIEN TIL FRED? Ehud Olmert og Mahmoud Abbas er enige om å bli enige. Foto: Scanpix
VEIEN TIL FRED? Ehud Olmert og Mahmoud Abbas er enige om å bli enige. Foto: Scanpix Vis mer
SKEPTISK: Generalkommissær Karen Koning AbuZayd har ikke troen på en fredsprossess uten Hamas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!