Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyttig påminnelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Valgerd Svarstad Haugland følte seg aldri som nummer en i de ni åra hun var leder for Kristelig Folkeparti. Det ble et liv i skyggen av Kjell Magne Bondevik. I boka som nå kommer om henne, sier hun at hun ble oppbrukt før hun fikk slippe til. Og da partiet mislyktes i to valgkamper etter hverandre, ble hun kastet.
  • Svarstad Haugland ble et nyttig redskap for Kjell Magne Bondeviks ambisjoner på egne og partiets vegne. Hun skaffet velgere han ikke kom i kontakt med, men det var han som tjente på suksessen. I høst ble hun nesten vraket i nominasjonen, og fikk bare minimal støtte av statsministeren. Først seint i en lang og vond prosess, kom han på banen. Valgerd Svarstad Haugland sier at hun ikke er bitter. Hun har valgt den følelsen bort. Det er bra for henne, men hun gir en nyttig påminnelse om at heller ikke Kristelig Folkeparti er en søndagsskole.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media