Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyttig ressurs

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi har et merkelig system for pensjonisters mulighet til å tjene penger ved egen innsats. De såkalte AFP-pensjonistene, som kan slutte når de er 62 år, kan ikke tjene mer enn 4000 kroner året før det kuttes i pensjonen. 67-åringer kan uten avkorting tjene 1G, som i dag er på 51000 kroner. Men når man passerer 70 år, er det ingen slik grense.
  • Denne ordningen virker mot sin hensikt. Mange arbeidstakere mellom 62 og 67 år kan ha behov for å trappe ned sitt yrkesaktive liv, men kan likevel gjøre en nyttig innsats for samfunnet på deltidsbasis. I dag blir de straffet på pungen hvis de ikke blir gående gjerandslause. Det er i dag stort behov for denne arbeidskraften. Nå har flertallet i Stortinget flyttet inntektsgrensen til 15000 kroner. Det må bare være en begynnelse. Førtidspensjonister må i det minste kunne tjene like mye som vanlige pensjonister.
Hele Norges coronakart