Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oasis - snart større enn Beatles

Dopskandaler og interne slåsskamper ser ikke ut til å stoppe Oasis. I et studio i Wales sitter Noel Gallagher og spiller inn låtene en hel popverden venter på. Bandets tredje album forventer å slå alle tidligere poprekorder, Beatles inkludert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oasis er i ferd med å bli større enn sine egne idoler. I den engelske platebransjen spekuleres det nå i hvorvidt Oasis med sitt kommende album vil klare å slå salgsrekorden til Beatles-klassikeren «St. Peppers Lonley Hearts Club Band», og dermed bli popøyas største salgssuksess noensinne.

Mer enn kokain

Mye tyder på at Oasis vil klare nettopp dette. Halvannet år etter at bandet sist gang ga ut en plate er interessen mildt sagt enorm for Oasis. Og det er altså ikke bare kokainhistoriene som fenger ved bandet - selv om man noen ganger kan få inntrykk av at bandet er mer skandalemakere enn de er musikere.

I skrivende stund er «(What's The Story) Morning Glory» i ferd med å passere 12 millioner solgte (50 000 av dem i Norge) på verdensbasis. Det er ingen som tror Oasis vil stoppe på det nivået.

Det er nå klart at den første singelen fra det nye albumet kommer i mai. Fra sin base i Wales har bandet ennå ikke villet røpe hvilken låt de velger, men tipsene går på enten «My Big Mouth» eller «It's Getting Better, Man». Begge gjengangere fra bandets show sist sommer.

Utsatt til august

Samtidig meldes det fra plateselskapet Sony Music at utgivelsen av albumet er utsatt til august. Plata har foreløpig fått tittelen «Be Here Now». Låter vi vil få høre på plata er foruten de to nevnte singelalternativene, «Don't Go Away», «I Hope, I Think, I Know», «All Around The World», «On My Own», «Stand By Me og «The Fame»». Teksten til sistnevnte låt går som følger:

I'm a man of choice

In an old Rolls Royce

Sat here howling at the moon

Is my happening too deafening for you?

Bildene som vi i dag trykker er de første som er kommet ut fra den meget hemmelighetsfulle innspillingen til Oasis. Bandet flyttet ut av berømte Abbey Road Studio i London da de følte at for mye informasjon lekket ut til pressen. Den siste tida har de holdt til i et studio i Wales.

Det fortelles imidlertid at arbeidet med den nye plata har gått meget bra. Nå skal det meste være i boks. Den er bare den siste finpussen, mixing og mastring inkludert, som gjenstår.

Hysteri

Dermed kan Noel Gallagher og de fire andre begynnne å planlegge sin kommende turné. I fjor sommer ble det fra Oasis-hold meldt at Norge ville stå på turnéplanen for sommeren 1997, men her er det meste foreløpig uklart.

I England forventes det at Oasis vil være den absolutte toppattraksjonen til Glastonbury-festivalen som går av stabelen den siste helga i juni.

Arrangørene av Glastonbury har bestemt seg for ikke å offentliggjøre hvilke artister de har på plakaten før etter at billettene til festivalen er utsolgt. De tør det ikke av hensyn til det hysteriet og den panikken som ville oppstå hvis de annonserte at de har Oasis...

Akkurat det forteller mye om hvor Oasis står akkurat nå.

BERØMMELSE: Noel Gallagher skriver alle tekster og melodier i Oasis. Mange av tekstene på det nye albumet, «Be Here Now» som det trolig blir hetende, dveler ved berømmelsens pris.