Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oasis i Oslo uten Liam

FORNEBU (Dagbladet): - Vi skal feste som noen udyr på denne turneen. Kvinnfolka våre er hjemme og lager mat, slik ekte kvinnfolk skal, så her er det fritt fram, fastslo en storkjefta Oasis-sjef Noel Gallagher (30) da han ankom Oslo i går kveld. Men dagens konsert er i fare. Vokalist Liam Gallagher (24) sitter hjemme i London med øreinfeksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liam har problemer med øret. Han kan ikke reise fra London før han får behandling, forteller Noel Gallagher til Dagbladet. Gallagher kan ikke si sikkert om det blir noen konsert i dag.

- Man vet aldri med Liam. Han er en upålitelig fyr. Det har skjedd før at han ikke har dukket opp. Men hvis han ikke kommer er det mulig at jeg kan ta meg av vokalen.

- Er du nervøs for at Liam ikke kommer?

_Nervøs for at han ikke kommer? Jeg er nok mer nervøs for at han kommer, skratter Noel Gallagher.

Strålende humør

England største rockeband landet for første gang på norsk jord i går kveld klokka 21.36. Sammen med Noel Gallagher kom gitarist Paul «Bonehead» Arthurs (32), trommis Alan White (25) og bassist Paul McGuigan (26). De var i strålende humør. Noel Gallagher virket svært spillesugen.

- Vi er dødsklare. Vi har jo tross alt ikke vært på turné på ett år.

- Det går rykter om at Oslo-konserten bare er en oppvarmingsjobb foran Englands-turneen seinere i måneden. Stemmer det?

- Nei, er du gal. Oslo-konserten er åpningen på turneen. Det blir et fett show. Vi spiller åtte låter fra den nye plata og fem fra hver av de to første.

Hiver ut Henning Berg

Bandet som solgte 12 millioner av sin forrige plate, som de siste ukene har satt salgsrekord hjemme i England og som har tjent seg styrtrike på suksessen, kom til Oslo med et vanlig rutefly fra London.

- Det er like greit å ta rutefly. La U2 leie privatfly. Vi har ikke råd til det ennå, kommer det fra Noel. Kveldens konsert i Oslo Spektrum er for lengst utsolgt. Blant de rundt 9000 salen vil det norske fotball-landslaget befinne seg.

- Manchester United-spillerne Henning Berg og Ronny Johnsen kommer til å være tilstede på konserten...

- Mener du det?

- Ja. Som ihuga Manchester City-fan, hva synes du om det?

- Vel, jeg skal sørge for å få kasta ut de gutta der. Jeg hater United, fastslår Gallagher med et smil.

Oasis har markert seg som rockens største bråkmakere de siste tre årene. Spesielt har brødreparet Noel og Liam flydd i tottene på hverandre en rekke ganger. Det hele kulminerte da de 12. september i fjor måtte avlyse en USA-turné etter en real krangel i Charlotte i Nord-Carolina.

Var arbeidsløs

- Forhåpentligvis tåler vi trynet på hverandre denne gangen. Vi har hatt godt av litt fri i det siste. Men vi har ingen garanti for at vi går overens. Vi har et hat-elsk-forhold, og det kan kjapt gå galt igjen, understreker Noel.

Bandet har også et hat-elsk-forhold til den engelske pressen.

- Vi har opplevd mye av det samme styret som prinsesse Diana. Pressen kan ofte være en pest og en plage. Jeg skjønner godt at Diana holdt på å bli gal. Fotografene går ofte Liam på nervene også. På den annen side: Jeg er en ekte arbeiderklassegutt fra Manchester. Det er ikke mange år siden jeg var arbeidsledig. Vi har jobbet for suksessen. Slik sett ser jeg ingen grunn til å klage over all oppmerksomheten.

- Er det et sjokk for deg at du nå leder verdens kanskje mest populære band?

- Et sjokk? Å, nei. Jeg har alltid visst at jeg har spilt i verdens beste band, svarer en som sedvanlig selvsikker Noel Gallagher.

Spice Girls er feite

- Mange mener dere har problemer med egoet etter at dere ble stjerner. Du har selv uttalt at Oasis er større enn Gud...

- Hør her! Det var en spøk. Jeg er bare litt stor i kjeften innimellom. Dessuten sa jeg at vi var høyere enn Gud, ikke større.

- Hva med Spice Girls? De har erklært dere krig og uttaler at de er større enn Buddha. Kommentar?

- Spice Girls? Fyttirakker'n! Feitere enn Buddha. Det er det de er!

Noel Gallagher skriver villig autografer og stiller opp på bilder med fans. Han skravler i 20 minutter med Dagbladet mens han venter på bagasjen. Deretter vandrer den kjente kokainmisbrukeren stille og fredelig gjennom tollen. Riktignok har både han og broder Liam giftet seg siden sist gang de var på veien, men til Dagbladet gir Noel uttrykk for at han ikke har tenkt å slakke av på party-gassen.

- Damene våre er hjemme i London. Det betyr at vi kan feste så mye vi vil. Det er jo det som er kult med å turnere, gliser Noel. Før han stikker inn i den ventende drosjen forteller han at bandet stiller med blåserrekke og to keyboardister på scena i kveld. Hvis det blir noen konsert, da.

- Det er det bare Liam som vet, poengterer Noel Gallagher.