Oasis-Liam ødela Blurs CD-lansering

LONDON (Dagbladet): Blurs pressekonferanse i Cafi Royal i London i går ble helt overskygget av ikkebryllupet til Oasis-vokalist Liam Gallagher og hans kjæreste Patsy Kensit. De sendte ut en melding om at det var avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IKKE GØY: Det er neppegøy åvære Blur akkurat nå. Foto: KEITH HAMMETT

Pressen hadde flere popfotografer og journalister ute på gatene enn noen gang. Liam Gallagher hadde bestilt bryllupsfest seks steder for å forvirre. Deretter avlyste han, men ingen vet, kanskje gifter de seg likevel i all hemmelighet...

Det ble sendt ut en melding fra plateselskapet om at avlysningen skyltes «pressens pågående innblanding». Men det var plateselskapet som i helga opplyste at de skulle gifte seg og som satte i gang hele sirkuset.

Ny Blur-plate

Det var fullt hus da Blur holdt sin pressekonferanse i Cafi Royal på Piccadilly. De fire i Blur-gruppa Damon Albarn, Graham Coxon, Dave Rowntree og Alex James sto rett opp og ned og så sure ut foran fotografene. Så styrtet de opp på podiet for å svare på spørsmål. Det ble korte svar og lite informasjon. Mange spørsmål fra internasjonal og britisk presse ble avfeid med at de var tåpelige, eller bare med et kort yes eller no.

Fremdeles strid

Pressekonferansen startet med at noen henviste til dagens planlagte bryllup mellom Liam Gallagher i Oasis og hans kjæreste Patsy Kensit.

- Er det ikke dårlig planlagt å bli overskygget av Liam? lød spørsmålet.

- For et tåpelig spørsmål, svarte bassisten Alex James.

Helt siden starten av Blur har gruppa konkurrert med Oasis. I et intervju med Evening Standard uttalte Damon Albarn:

- Oasis har aldri vært mine venner, og jeg kan ikke se noen måte å ende denne striden på. Den vil fortsette. Vi er som Chelsea mot Leeds, to fotballklubber som hater hverandre.

Oasis er den gruppa som har gjort det best. På spørsmål om de ville begå selvmord hvis det nye «Blur»-albumet blir en fiasko, svarte de at de ikke bryr seg om plasseringen på popbarometrene.

Blur kommer til Skandinavia i april og spiller i Solnahallen i Stockholm 7. april og i Valbyhallen i København 8. april. Norge står ikke på lista.

Panikk og angst

Alle vanskelige spørsmål om politikk og narkotika, ble ubesvarte. På spørsmålet om deres politiske holdning, svarte Alex James:

- Musikk er bedre enn politikk.

Albumet «Blur» er gruppas femte. Det er spilt inn i London og på Island. Der har Damon Albarn tilbrakt mye av sin tid i de siste åra og kjøpt seg en bar. Han ville ikke fortelle fra sitt islandske opphold, men han fortalte at han i 18 måneder led av panikk og angst, noe som førte til at gruppa tok en pause i musikkaktiviteten.

Nå er Blur tilbake og får bra kritikk for det nye albumet. Dagbladet skrev fredag: «Denne gangen treffer Blur bedre enn tidligere. Damon Albarn & co flekker tenner og oppfører seg som herreløse hunder - i utgangspunktet dresserte, men nå uten tøyler.» Konklusjon: terningkast 5.

IKKE GØY: Det er neppegøy åvære Blur akkurat nå. Foto: KEITH HAMMETT

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer