Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama: - En rekrutteringsfest for al-Qaida

Advarer på det sterkeste mot brenning av Koranen.

ADVARER: USAs president Barack Obama går hardt ut mot planene til en kristen menighet om å brenne Koranen på niårsdagen for 11. septemberangrepene lørdag. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX
ADVARER: USAs president Barack Obama går hardt ut mot planene til en kristen menighet om å brenne Koranen på niårsdagen for 11. septemberangrepene lørdag. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| President Barack Obama advarer mot brenning av Koranen og sier at en slik handling gir al-Qaida det perfekte påskudd for å skaffe nye tilhengere.

- Dette er en rekrutteringsfest for al-Qaida, sa Obama torsdag til TV-kanalen ABC.

Presidenten oppfordret pastor Terry Jones til å revurdere planen om å brenne 200 eksemplarer av Koranen ved kirken sin i Gainesville i Florida for å markere 11. september.

- Det kan føre til alvorlig vold og sette amerikanske soldaters liv i fare på steder som Pakistan og Afghanistan. Det kan også føre til økt rekruttering av folk som kunne være villig til å sprenge seg i lufta i amerikanske eller europeiske byer, sa han videre.

(NTB)

STÅR PÅ SITT: Pastor Terry Jones. Foto: AP/Scanpix
STÅR PÅ SITT: Pastor Terry Jones. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!