85 DAGER President Barack Obama redegjorde for status i den amerikanske økonomien under en tale på Georgetown-universitetet i Washington i dag. Foto: EPA/ALEX WONG/SCANPIX
85 DAGER President Barack Obama redegjorde for status i den amerikanske økonomien under en tale på Georgetown-universitetet i Washington i dag. Foto: EPA/ALEX WONG/SCANPIXVis mer

Obama: - Fortsatt tøffe tider for USA

Men «glimt av håp», sa presidenten i sin tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krisen er ikke over, og amerikanerne må regne med både nye tap av arbeidsplasser og flere tvangssalg framover, varsler president Barack Obama.

I en tale tirsdag fremholdt USAs president at det finnes «glimt av håp», men han ba samtidig folk om å forberede seg på fortsatt vanskelige tider.

- 2009 vil fortsatt være et vanskelig år for USAs økonomi. Alvoret i denne resesjonen vil bidra til tap av flere arbeidsplasser, flere tvangssalg og mer smerte før den er over, sier Obama.

Han spår at markedet vil fortsette å gå opp og ned, og fastslår at kreditten langt fra flyter så lett som den burde gjøre. I tillegg advarer han om at regjeringen må ta vanskelige og enkelte upopulære valg i omstruktureringen av bilbransjen og forsikringsgiganten AIG.

Obamas rådgiver Christina Romer sa tidligere tirsdag at USAs bruttonasjonalprodukt (BNP) vil krympe både i andre og tredje kvartal i år. Men hun sa også at det fins enkelte små tegn til at visse deler av økonomien er i ferd med å stabilisere seg.


(©NTB)