Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama: - Handelsavtale med USA etter Brexit kan ta ti år

Dersom Storbritannia bestemmer seg for å forlate EU, vil det ta opp til ti år å forhandle fram en handelsavtale med USA, advarer USAs president Barack Obama.

ADVARER MOT LØSRIVELSE: Barack Obama er på London-tur. Her er han fotografert under et folkemøte i Lindley Hall i London lørdag. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix
ADVARER MOT LØSRIVELSE: Barack Obama er på London-tur. Her er han fotografert under et folkemøte i Lindley Hall i London lørdag. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama har benyttet sitt London-besøk denne helgen til å advare mot en såkalt «Brexit». I et intervju med BBC gjør han det klart at det kan ta lang tid å få på plass en handelsavtale med USA dersom Storbritannia velger å forlate EU.

- Det kan ta fem år fra nå, ti år fra nå, før vi faktisk får gjort noe, sier Obama.

USA er for tiden i forhandlinger med EU om frihandelsavtalen TTIP, og flere tilhengere av en Brexit har sagt at det er mer gunstig for Storbritannia å forhandle fram en egen handelsavtale med USA.

- Storbritannia vil ikke klare å forhandle fram noe med USA raskere enn EU, sier Obama.

Presidentens tydelige standpunkt i den britiske EU-debatten har vakt reaksjoner i Storbritannia. I intervjuet bekrefter Obama at han håper det han har sagt, vil påvirke britiske velgere.

Obama var innom en rekke temaer i BBC-intervjuet, og på spørsmål om situasjonen i Midtøsten sa han at det ville vært feil av USA eller andre vestlige land å sende bakkestyrker til Syria.

I stedet tok han til orde for å fortsette de diplomatiske forsøkene på å oppnå fred, kombinert med angrep mot kjerneområdene til ekstremistgruppa IS.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart