Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama: - Hva skjer'a, Cuba?

Første amerikanske president på Cuba på 88 år.

HISTORISK BESØK: Søndag kveld ankom Barack Obama, med kona Michelle og døtrene Malia og Sasha, Cuba. Der ble de ønsket velkommen av utenriksminister Brune Rodriguez (t.v). FOTO: Reuters / Carlos Barria / NTB scanpix
HISTORISK BESØK: Søndag kveld ankom Barack Obama, med kona Michelle og døtrene Malia og Sasha, Cuba. Der ble de ønsket velkommen av utenriksminister Brune Rodriguez (t.v). FOTO: Reuters / Carlos Barria / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama landet søndag på Cuba som første sittende amerikanske president siden 1928.

— Hva skjer 'a, Cuba? Har akkurat landet og ser fram til å møte og høre direkte fra det cubanske folk, skrev presidenten på Twitter idet Air Force One landet i regnværet på Jose Marti internasjonale lufthavn i Havanna.

TV-bildene av presidentflyet på cubansk jord ville vært utenkelige for få år siden, men er blitt en realitet etter en diplomatisk oppmykningsprosess mellom de to landene som startet i 2014.

Møter ikke Fidel
President Raul Castro var ikke selv til stede da Obama landet søndag kveld, slik han ifølge AP ofte er når landet får statsbesøk. I stedet var det utenriksminister Bruno Rodriguez Parrilla som tok imot Obama, hans kone Michelle og døtrene Malia og Sasha.

Obama skal imidlertid ha møter med den cubanske presidenten mandag. Det er ikke planlagt noe møte mellom Obama og Cubas tidligere president Fidel Castro.

Etter landing dro Obama inn til Havanna, der han skulle besøke den nyopprettede amerikanske ambassaden, få omvisning i gamlebyen og møte kardinal Jaime Ortega i Havannas katedral.

Tirsdag skal han tale til cubanerne på Gran Teatro.

Historisk besøk
I desember 2014 kunngjorde Obama og Raul Castro at de to landene ville starte arbeidet med å etablere diplomatisk kontakt igjen. Siden da har USA åpnet ambassade på øya og lempet på en rekke økonomiske sanksjoner.

Også USAs utenriksminister John Kerry er med til USA. Han skal møte representanter fra den colombianske FARC-geriljaen, som står oppført på USAs terrorliste, ifølge en kilde nær fredsforhandlingene i Colombia.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart