<strong>GAMLE RIVALER:</strong> John McCain besøkte Barack Obama i Chicago, og de to møtes for første gang etter valgkampen. Foto:AFP/Saul LOEB/Scanpix
GAMLE RIVALER: John McCain besøkte Barack Obama i Chicago, og de to møtes for første gang etter valgkampen. Foto:AFP/Saul LOEB/Scanpix Vis mer

Obama: - Jeg vil jobbe sammen med McCain

Møttes igjen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Både Barack Obama og John McCain holdt tunga rett i munnen da de to møtes for første gang etter valgkampen.

Før møtet fortalte Obama reporterne som ble sluppet inn på forværelset til Obamas kontor i Chicago at han og McCain skulle ha en god samtale om hvordan de kunne jobbe sammen for å få landet på rett kjøl, melder CNN.

På spørsmål om han ville hjelpe Obama-administrasjonen, svarte McCain:

- Åpenbart.

Ifølge CNN sa begge at de håpet å jobbe sammen i framtiden.

De to tidligere valgkamprivalene forpliktet seg etter møtet til å arbeide for politiske og økonomiske reformer i USA.

De diskuterte løsninger på den pågående finanskrisen, energipolitikk og sikkerhetsspørsmål.

McCain og Obama lot seg fotografere like før møtet, og den kommende presidenten takket McCain for støtten han har kommet med etter valget.

McCain svarte kort at han vil gjøre det han kan for å hjelpe Obamas regjering når den tiltrer 20. januar.

Men rådgivere for de to har sagt at de ikke venter at Obama vil tilby McCain noen stilling i regjeringen som han skal danne.

Det ble også tid til noen korte kommentarer om amerikansk fotball.

Etter møtet kom de to med en felles uttalelse der de forpliktet seg til å jobbe for en ny «æra med reform der vi skal ta for oss regjeringens sløsing og den steile partiånden i Washington. Slik kan vi gjenopprette tilliten til myndighetene og bringe velstand tilbake til hver eneste hardtarbeidende, amerikanske familie».

De to tidligere rivalene hadde følge av den republikanske senatoren Lindsey Graham, en betrodd kollega av McCain, og den nylig utnevnte stabssjefen i Det hvite hus for Obama, Rahm Emanuel.

(Dagbladet.no/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer