HAR ERKJENT TALLENES TALE:  Her ringer president Barack Obama til republikaneren John Boehner, som kommer til å overta for Obamas partifelle Nancy Pelosi, ifølge teksten og bildet som nyhetsbyrået AP fikk fra Det Hvite Hus  klokka 06 i morges.  FOTO: DET HVITE HUS/AP/SCANPIX.
HAR ERKJENT TALLENES TALE: Her ringer president Barack Obama til republikaneren John Boehner, som kommer til å overta for Obamas partifelle Nancy Pelosi, ifølge teksten og bildet som nyhetsbyrået AP fikk fra Det Hvite Hus klokka 06 i morges. FOTO: DET HVITE HUS/AP/SCANPIX.Vis mer

Obama: - Jeg vil samarbeide

Har tatt ringerunden etter valgsmellen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
USAs president Barack Obama har ringt republikanske ledere og sagt at han er interessert i å finne en felles plattform etter Demokratenes nederlag i Representantenes hus i mellomvalget tirsdag.

Mest sannsynlig overtar republikaneren John Boehner rollen som leder for Representantenes hus, etter demokraten Nancy Pelosi. Det melder flere amerikanske TV-kanaler.

Obama ringte Boehner og Mitch McConnell, den øverste lederen for republikanerne i Senatet, melder Det hvite hus i en uttalelse.

- Gleder meg Presidenten sa til de to at han gleder seg til å jobbe med dem og republikanerne generelt, og at han ville prøve å finne en felles plattform for å få landet på rett kjøl.

Prognosene fra CNN tyder på at Det republikanske partiet vil få 227 av de 435 plassene i Representantenes hus etter mellomvalget tirsdag.

Dermed vil president Barack Obama måtte finne seg i at det ene av kamrene i Kongressen er kontrollert av hans politiske motstandere. Det betyr at det kan bli langt vanskeligere for presidenten å få vedtatt de lovendringene han ønsker seg.

(NTB - Reuters).

 SAMARBEIDSINVITT:  Den nye lederen i Representantenes hus, republikaneren John Boehner fra Ohio, har allerede fått telefon fra president Barack Obama. FOTO:AFP/SCANPIX.
SAMARBEIDSINVITT: Den nye lederen i Representantenes hus, republikaneren John Boehner fra Ohio, har allerede fått telefon fra president Barack Obama. FOTO:AFP/SCANPIX. Vis mer