Obama: - Republikanerne er de rikes parti

Republikanerne er de rikes parti, hevder USAs president Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det republikanske lederskapet benytter seg altfor ofte av uthalingstaktikk og stiller seg i veien for framskritt, sier Barack Obama i sin ukentlige radio- og fjernsynstale til det amerikanske folket denne helgen.

- Og det har svært reelle konsekvenser, sier den amerikanske presidenten.

I Senatet har Republikanerne ved flere anledninger benyttet seg av såkalt filibustertaktikk, som går ut på å hale ut debatten om en sak for å forhindre at den går til avstemning.

- Bare tenk på hva denne uthalingstaktikken betyr for millioner av amerikanere som har mistet arbeidsplassen sin siden resesjonen begynte. I løpet av de siste ukene har mer enn to millioner av dem opplevd at arbeidsløshetsforsikringen har utløpt, sier presidenten.

Ifølge ham bruker Republikanerne gjerne penger på skattelette for de rikeste, men nødig på velferd for de fattigste.

- Etter flere år med republikansk politikk som forvandlet et rekordoverskudd til massiv statsgjeld, deriblant skattelettelser for de rikeste amerikanerne, har de nå bestemt seg for å markere seg på de arbeidsløses bekostning, sier Obama.

Republikanerne har begrunnet sin motstand mot presidentens tiltakspakker blant annet med behovet for å begrense det offentlige forbruket. (©NTB)

USAs president Barack Obama gikk hardt ut mot opposisjonspartiet Republikanerne denne helgen. Partiet benytter seg av uthalingstaktikk i Kongressen og ønsker skattelette for de rikeste på de fattigstes bekostning, hevder han. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / SCANPIX