Obama: - USA fortsetter luftangrepene i Irak

Mener situasjonen for flyktningene på Sinjar-fjellet nå viser seg å være bedre enn tidligere fryktet.

FORTSETTER ANGREP:USAs president Barack Obama sier de amerikanske luftangrepene mot Irak vil fortsette, men at amerikanske styrker ikke lenger skal delta i arbeidet med å evakuere flyktninger fra Sinjar-fjellet i Nord-Irak. Foto: Reuters / NTB scanpix
FORTSETTER ANGREP:USAs president Barack Obama sier de amerikanske luftangrepene mot Irak vil fortsette, men at amerikanske styrker ikke lenger skal delta i arbeidet med å evakuere flyktninger fra Sinjar-fjellet i Nord-Irak. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama sier  USA vil fortsette luftoperasjonen i Irak selv om situasjonen for flyktningene på Sinjar-fjellet har bedret seg.

I en kunngjøring torsdag sa Obama at USA har brutt Den islamske stats (IS) beleiring av Sinjar-fjellet, men at de amerikanske luftangrepene i Nord-Irak vil fortsette for å beskytte amerikanske installasjoner i landet.

Han sa videre at siden situasjonen for flyktningene på Sinjar-fjellet nå viser seg å være bedre enn tidligere fryktet, kommer ikke amerikanerne til å sette i verk nye operasjoner for å evakuere de om 1.000 menneskene fra yezidi-minoriteten som fortsatt befinner seg på fjellet.

Obama oppfordret også irakerne til å stå sammen i kampen for å bekjempe styrkene til IS.

(NTB)