Obama: - Vi begynner et nytt kapittel

State of the Union.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA begynner nå et nytt kapittel etter vanskelig år preget av terror og økonomisk krise, sa president Barack Obama i sin tale om rikets tilstand.

Han beskrev de 15 årene som har gått siden årtusenskiftet, som vanskelige. De har vært preget av terrorisme, kriger og økonomisk krise, ifølge presidenten, som mener utviklingen nå har snudd.

- I kveld begynner vi et nytt kapittel, sa presidenten, som høstet applaus fra medlemmene av Kongressen.

Han pekte på flere tegn til at økonomien er i bedring, og framholdt at «rikets tilstand er god» - «the state of the union is strong».

- Industrien blomstrer - Nå som økonomien vokser, underskuddene blir mindre, industrien blomstrer og energiproduksjonen vokser raskt, har vi kommet oss ut av resesjonen med større frihet til å forme vår egen framtid enn noe annet land på jorda, sa Obama natt til onsdag norsk tid.

I talen foreslo Obama å øke skattetrykket for de rikeste amerikanerne, selv om han vet at forslaget høyst sannsynlig vil bli avvist av Republikanerne i Kongressen.

- Vil vi godta en økonomi hvor bare noen få av oss gjør det spektakulært bra? Eller vil vi forplikte oss til å skape en økonomi som fører til økende inntekter og muligheter for alle som gjør en innsats, spurte presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.