Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama: - Vi må revurdere Israel-politikken

Anstrengt forhold.

VIL HA ENDRING?: Barack Obama har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at USA må revurdere sin politikk etter at Netanyahu i valgkampen gikk imot opprettelsen av en palestinsk stat. Foto: EPA/Ron Sachs / POOL
VIL HA ENDRING?: Barack Obama har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at USA må revurdere sin politikk etter at Netanyahu i valgkampen gikk imot opprettelsen av en palestinsk stat. Foto: EPA/Ron Sachs / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at USA må revurdere sin politikk etter at Netanyahu i valgkampen gikk imot opprettelsen av en palestinsk stat.

Statsministeren fikk beskjeden da Obama torsdag ringte for å gratulere ham med valgseieren tidligere denne uken, ifølge en kilde i Det hvite hus.

Forholdet mellom USA og Israel er for tiden anstrengt, og Obamas gratulasjon kom først halvannet døgn etter at resultatet av valget var klart. I telefonsamtalen skal de to også ha diskutert Netanyahus Facebook-video hvor han rett før valget advarte om at store mengder israelske arabere var på vei til stemmelokalene.

I et TV-intervju før gratulasjonssamtalen med Obama valgte Netanyahu å moderere sin uttalelse om den såkalte tostatsløsningen. Han sa at han er tilhenger av opprettelse av en palestinsk stat, men at omstendighetene må endre seg før dette kan skje.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!