Obama: - Vi snuser ikke i folks e-post

Jeg kan forsikre den europeiske befolkningen og også resten av verden om at vi ikke snuser i folks e-post og avlytter deres telefonsamtaler, sier president Barack Obama.

SNUSHANE: President Barack Obama fra USA sammen med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt i Stockholm i dag. Foto: REUTERS / Scanpix / Jonas Ekströmer
SNUSHANE: President Barack Obama fra USA sammen med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt i Stockholm i dag. Foto: REUTERS / Scanpix / Jonas EkströmerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under onsdagens pressekonferanse i Stockholm erkjente presidenten i USA at moderne teknologi gir muligheter som kan misbrukes. Men USA ønsker ikke for å overvåke vanlige folk, framholdt han.

- Vi leter etter alvorlige saker, sier Barack Obama.

Han er på statsbesøk i Sverige. Der skal han også seinere i dag møte de andre nordiske og baltiske regjeringssjefene, deriblant Norges statsminister, Jens Stoltenberg.

- Fordi vi kan, betyr det ikke at vi nødvendigvis skal gjøre det. Det skal være en balanse mellom mål og midler, sier Obama.

Samtidig innrømmet han at det har vært tilfeller der kontrollmekanismene som skal hindre misbruk, ikke har fungert, og at USA har måttet skjerpe rutinene.

(NTB)