Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Obama advarte Trump mot Flynn-ansettelse

Hevder forhenværende Obama-tjenestemenn.

SKAL HA ADVART TRUMP: Barack Obama. Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK/NTB Scanpix
SKAL HA ADVART TRUMP: Barack Obama. Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere president Barack Obama advarte Donald Trump mot å ansette Michael Flynn som nasjonal sikkerhetsrådgiver, hevder tidligere Obama-tjenestemenn.

Tre tidligere ansatte i Obama-administrasjonen sier Obama advarte etterfølgeren sin mot ansettelsen bare dager etter valget i 2016. De tidligere tjenestemennene uttaler seg anonymt.

Obama skal ha kommet med advarselen i et møte med Trump i Det ovale kontor kort tid etter valgseieren i november. Flynn hadde tidligere fått sparken som leder for USAs militære etterretningsorganisasjon (DIA) under Obama.

Flynn måtte trekke seg som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i februar i år, bare noen uker etter at han fikk stillingen. Bakgrunnen var avsløringer om Flynns samtaler med Russlands ambassadør i Washington, og at han skal ha løyet om dette til visepresident Mike Pence.

Påstandene om Obamas advarsel kommer samme dag som USAs tidligere fungerende justisminister Sally Yates og tidligere etterretningssjef James Clapper stiller i høring i Senatets utenrikskomité om russisk innblanding fjorårets presidentvalg.

(NTB)