Obama åpner for oljeboring til havs

I et forsøk på å tekkes republikanerne.

GÅR TILBAKE PÅ VALGLØFTE: USAs president Barack Obama går nå inn for å bore etter olje eller gass til havs. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
GÅR TILBAKE PÅ VALGLØFTE: USAs president Barack Obama går nå inn for å bore etter olje eller gass til havs. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

USAs president Barack Obama åpner for boring etter olje og gass til havs - i et forsøk på å vinne republikanernes støtte til nye klimakutt.

Obama kunngjorde onsdag at hans administrasjon nå vurderer hvilke nye områder som skal åpnes for oljeboring i Atlanterhavet og Mexicogolfen.

For å gjøre USA mindre avhengig av utenlandsk olje, er det viktig å ta i bruk egne uutnyttede ressurser, understreket Obama.

Men presidenten kjemper samtidig for å få republikanernes støtte til klimalover som begrenser USAs klimautslipp. Beslutningen om å åpne for ny oljeboring var derfor tøff, sa han.

- På kort sikt, mens vi forbereder oss på overgangen til renere energikilder, må vi ta tøffe beslutninger som å åpne nye områder til havs for utvikling av olje og gass, sa han.

Samtidig skal følsomme områder i Arktis «studeres og beskyttes», sa presidenten.(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer