Obama avlegger ed på samme bibel som Lincoln

Bibelen er ikke brukt siden 1861.

DRAKK KAFFE: Etter å ha deltatt i en ptrivat seremoni i dag, møtte Barac Obama George Bush og hans kone Laura i det Hvite Hus. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
DRAKK KAFFE: Etter å ha deltatt i en ptrivat seremoni i dag, møtte Barac Obama George Bush og hans kone Laura i det Hvite Hus. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(OSLO/WASHINGTON D.C/Dagbladet.no): Barac Obama og kona Michelle drikker nå kaffe med avtroppende president George W. Bush, skriver CNN.

Kaffe med BushBarack Obama forlot nylig gudstjenesten ved St. John's Church i Washington D.C. og er nå i Det hvite hus for å drikke kaffe sammen med avtroppende president George W. Bush.

Ekteparet ankom kirken klokka 14.50 norsk tid, et kvarter senere enn planlagt. Gudstjenesten varte i om lag en time.

Paret gikk sammen med USAs neste visepresident Joseph Biden og hans kone Jill på vei til kirken, som ligger like ved the White House, rett ved siden av Lafayette Park.

Lincons bibelNår Obama insettes som president i dag klokka 18.00, vil han  bruke den samme bibelen som Abraham Lincoln benyttet da han ble tatt i ed som president for nesten 150 år siden, skriver BBC. Obama vil bli den første amerikanske presidenten som bruker den burgunderfargede fløyelsbibelen siden 1861, opplyser komiteen som har ansvaret for innsettelsen.

USAs presidenter er ikke pålagt å avlegge eden med hånden på bibelen, men det er blitt en tradisjon, og de fleste velger en bibel med personlig eller historisk betydning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer