VIL SETTE I GANG: Barack Obama.  Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix
VIL SETTE I GANG: Barack Obama. Foto: REUTERS/Jim Young/ScanpixVis mer

Obama begynner arbeid med Midtøsten-fred straks

Sier han i TV-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama kom med uttalelsene i en TV-sending søndag. I samme program varslet Obama at han vil innta en ny holdning overfor Iran.
I valgkampen sa Obama at både president George W. Bush og hans forgjenger Bill Clinton ventet for lenge med å begynne arbeidet for å finne en fredsløsning for Midtøsten.
— Ikke vente Til ABC News sa han søndag at han begynner fredsarbeidet straks han tiltrer 20. januar.— Det er viktig for USA å være engasjert og involvert umiddelbart, og ikke vente til slutten av presidentperioden, fordi det å arbeide seg gjennom politikken i dette krever en tredjepart som alle har tillit til og som ønsker en rimelig og rettferdig løsning, sa Obama til programmet This week with Georg Stephanopoulos.
Iran — Iran kommer til å bli en av de største utfordringene, sa den påtroppende presidenten.Obama understreket at han er bekymret over den islamske republikkens støtte til den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen i Libanon og over Irans atomprogram, som han frykter kan utløse et våpenkappløp i Midtøsten.Og i en klar markering bort fra president Bushs politikk sa Obama at han vil forsøke et mye bredere engasjement med Iran.— Vi må få en ny tilnærming. Og jeg har skissert min overbevisning om at engasjement er stedet å begynne, sa han.
(NTB)