STORE KONSEKVENSER: Slik ser sanda ut på strendene som berøres av BP-katastrofen. Foto: Greenpeace/EPA/Scanpix
STORE KONSEKVENSER: Slik ser sanda ut på strendene som berøres av BP-katastrofen. Foto: Greenpeace/EPA/ScanpixVis mer

Obama ber BP ta ansvar for oljeofrene

Krever fond til erstatninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| USAs president Barack Obama ber oljeselskapet BP om å sette av penger til erstatningskravene som vil komme etter oljeutslippet i Mexicogolfen.

Flere millioner liter olje har nå lekket ut i Mexicogolfen etter eksplosjonen på dyphavsriggen Deepwater Horizon den 20. april. Obama vil nå kreve at et uavhengig utvalg tar seg av erstatningssakene som vil komme i kjølvannet av oljeutslippet, sier presidentens rådgiver David Axelrod.

- Vi ønsker å sikre at penger blir satt av til rettmessige krav som vil komme fra selskaper i golfen, folk som er rammet av dette, sier Axelrod til NBC.

Ifølge ham vil Det hvite hus kreve at et uavhengig organ tar seg av erstatningssakene for å forhindre uthalingstaktikk fra BPs side.

BP er invitert til et krisemøte i Det hvite hus om oljeutslippet onsdag, og det er ventet at kravet formelt vil bli fremmet under dette møtet.

(NTB)

NYTT KRAV: Olje fra den lekkende dyphavsbrønnen i Mexicogolfen samler seg rundt en eremittkreps på Grand Terre Island i Louisiana. USAs president Barack Obama vil nå be oljeselskapet BP om å sette av penger til erstatningskrav i kjølvannet av oljeutslippet, sier tjenestemenn i Det hvite hus. Foto: AFP/Scanpix
NYTT KRAV: Olje fra den lekkende dyphavsbrønnen i Mexicogolfen samler seg rundt en eremittkreps på Grand Terre Island i Louisiana. USAs president Barack Obama vil nå be oljeselskapet BP om å sette av penger til erstatningskrav i kjølvannet av oljeutslippet, sier tjenestemenn i Det hvite hus. Foto: AFP/Scanpix Vis mer