Obama ber giverne sine betale Hillarys gjeld

Hvorfor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da hun fortsatt kjempet for å bli demokratenes presidentkandidat lånte Hillary Clinton til sammen rundt 57 millioner kroner i flere omganger til sin egen kampanje.

Hun og ektemannen Bill vil nok fortsatt ha til majones på brødskiva og munnstykke til saksofonen, men Barack Obama har nå bestemt seg for å gi en hjelpende hånd til sin tidligere motstander i nominasjonsstriden.

I en telefonkonferanse med sine høyest ansette pengeinnsamlere tirsdag denne uka spurte han dem om hva de kunne gjøre for å hjelpe Hillary, melder nyhetsbyrået AP.

Obama-talsperson Robert Gibbs bekrefter dette.

- Noen av våre givere har spurt, og Barack sa at hvis de hadde muligheten til å samle inn eller gi penger for å redusere gjelda, så oppfordrer vi dem til det, sier Gibbs til nyhetsbyrået.

Summen Clinton har lånt til seg selv skal tilsvare det hun har tjent på boksalg og som senator, men hun og Bill har angivelig en langt høyere privat formue.

Barack Obama har på sin side vist en imponerende evne til å samle inn penger.

Han har samlet inn så mye at han i forrige uke takket nei til offentlig støtte på 80 millioner dollar. Dermed står han fritt til å samle inn et langt større beløp fra private givere i kampen om å bli USAs neste president, noe han tydeligvis er i stand til.

IKKE EN NEGATIV TYPE: Barack Obama. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Las Vegas Sun/Scanpix
IKKE EN NEGATIV TYPE: Barack Obama. Foto: REUTERS/Steve Marcus/Las Vegas Sun/Scanpix Vis mer

I slutten av mai hadde han ifølge AP allerede samlet inn 287 millioner dollar totalt til kampanjen.

Obamas utstrakte hånd til Clinton kommer få dager før de to etter planen skal møtes. Det spekuleres i at Clintons uttalte støtte til Obama er en av årsakene til at han nå leder klart på John McCain på meningsmålingene.

Obama ber giverne sine betale Hillarys gjeld
FÅR EN UTSTRAKT HÅND: Hillary Clinton.