Obama ber Israel åpne Gaza-grenser

Nødhjelp og varer må få slippe inn til Gaza.

VELGER SINE FOLK: President Barack Obama var i dag en tur innom utenriksdepartementet og sammen med utenriksminister Hillary Clinton og visepresident Joe Biden utnevnte han Richard Holbrooke (ytterst til venstre) og George Mitchell (ytterst til høyre) til spesialutsendinger. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX
VELGER SINE FOLK: President Barack Obama var i dag en tur innom utenriksdepartementet og sammen med utenriksminister Hillary Clinton og visepresident Joe Biden utnevnte han Richard Holbrooke (ytterst til venstre) og George Mitchell (ytterst til høyre) til spesialutsendinger. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barack Obama ber Israel åpne grenseovergangene til Gazastripen for nødhjelp og handelsvarer. Presidenten vil sende sin nye Midtøsten-utsending til regionen snarest mulig.

- Nå må vi rekke ut en hånd til dem som ønsker fred. Som ledd i en varig våpenhvile burde Gazastripens grenseoverganger åpnes for nødhjelp og handelsvarer, sa Obama i dag.

- Hjelpearbeidere må få mulighet til å nå fram til uskyldige palestinere som er avhengig av dem, fortsatte Obama.Presidenten uttrykte dyp bekymring for tapet av sivile liv under krigen på Gazastripen. Han ba samtidig Hamas stanse avfyringen av raketter mot Israel og han ønsker å jobbe for at Israels sikkerhet ivaretas.

Midtøsten-utsendingDen nyinnsatte presidenten utpekte som ventet den tidligere senatoren George Mitchell til ny Midtøsten-utsending i dag.

Obama ønsker at Mitchell skal reise til regionen snarest mulig for å jobbe for en varig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

- Det skal være min administrasjons politikk å aktivt jobbe for en varig fred mellom Israel og palestinerne og mellom Israel og dets arabiske naboer, sa Obama etter å ha utpekt Mitchell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer