Obama ber Kongressen vente med Syria-avstemning

Vil gi Russland tid til å vise at landet mener alvor med Syria-planen om å få kontroll over kjemiske våpen.

BER KONGRESSEN VENTE: USAs president Barack Obama vil gi Russland tid til å vise at landet mener alvor med sitt Syria-forslag og ber Kongressen vente med å stemme over et angrep. Foto: AFP/Mandel Ngan/NTB Scanpix
BER KONGRESSEN VENTE: USAs president Barack Obama vil gi Russland tid til å vise at landet mener alvor med sitt Syria-forslag og ber Kongressen vente med å stemme over et angrep. Foto: AFP/Mandel Ngan/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama vil gi Russland tid til å vise at landet mener alvor med sitt Syria-forslag og ber Kongressen vente med å stemme over et angrep.

Det opplyser lederen for forsvarskomiteen i Senatet, Carl Levin.

Obama har bedt Kongressen om å gi sin støtte til et amerikanskledet angrep på Syria, som en reaksjon på at den syriske regjeringshæren skal ha brukt kjemiske våpen utenfor Damaskus. Senatet innledet sin debatt mandag.

Men samme dag foreslo Russland en plan om at verdenssamfunnet skal få kontroll over Syrias kjemiske våpen, noe Syria har samtykket til. Diskusjonene om en slik plan pågår nå mellom vetomaktene i FNs sikkerhetsråd.

(NTB)