Obama ber om 3 milliarder kroner til syriske opprørere

Pengene skal gå til utstyr og opplæring.

BER OM PENGER: President Barack Obama, her fra gårsdagens pressekonferanse i Haag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BER OM PENGER: President Barack Obama, her fra gårsdagens pressekonferanse i Haag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama har bedt Kongressen om 500 millioner dollar - om lag 3 milliarder kroner - til å utstyre og trene moderate opprørere i Syria.

- Midlene skal gå til klarerte elementer av den væpnede syriske opposisjonen for å hjelpe dem med å forsvare det syriske folk og stabilisere områder under opposisjonens kontroll, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Opprørernes bakgrunn kommer til å bli grundig sjekket før de eventuelt mottar utstyr fra USA, påpekes det. Hensikten med en slik kontroll er å forsøke å forhindre at amerikansk utstyr havner i hendene på mer ekstreme opprørere som også kjemper mot Bashar al-Assads regime i Syria.

Tidligere løfter Forespørselen blir sett på som en oppfølging av løftet Obama ga under en tale på krigsskolen West Point i mai.

- Jeg vil jobbe sammen med Kongressen for å trappe opp støtten til de i den syriske opposisjonen som tilbyr det beste alternativet til terrorister og en brutal diktator, sa Obama fra talerstolen den gang.

I sin utenrikspolitiske redegjørelse lovte han også mer støtte til Syrias naboland - Jordan, Libanon, Tyrkia og Irak - som tar imot syriske flyktninger og må forholde seg til ekstremister som jobber på tvers av de syriske grensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer