Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama ber om unnskyldning for bombing av sykehus

Har ringt Afghanistans president og Leger Uten Grenser.

 UNNSKYLDNING: : President Barack Obama har ringt Afghanistans president Ashraf Ghani for å be om unnskyldning. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
UNNSKYLDNING: : President Barack Obama har ringt Afghanistans president Ashraf Ghani for å be om unnskyldning. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Barack Obama har ringt Afghanistans president Ashraf Ghani og lederen for Leger Uten Grenser og bedt om unnskyldning for bombeangrepet som rammet sykehuset i Kunduz. Det melder NTB.

Obama kondolerte Ghani da de to snakket sammen, opplyser Det hvite hus.

22 drept 12 ansatte og minst sju pasienter, inkludert tre barn, ble drept da et bombeangrep traff et sykehus drevet av Leger Uten Grenser i Kunduz, nord i Afghanistan natt til i lørdag.

37 mennesker ble hardt skadet. 19 av disse er Leger Uten Grenser-ansatte.

All aktivitet på sykehuset er nå innstilt, og alle Leger Uten Grenser-ansatte er evakuert til Kabul.

Leger Uten Grenser opplyser på sine hjemmesider at 29. september fikk den militære koalisjonen, Afghanistans hær og andre sivile, oppgitt nøyaktige GPS-koordinater til sykehuset, for å unngå at det skulle bli truffet.

Den amerikanske generalen John Campbell sa mandag at angrepet mot MSF-sykehuset i provinshovedstaden Kunduz kom som følge av at afghanske styrker ba om amerikansk luftstøtte.

Flere bombeangrep Angrepet mot sykehuset startet rett etter klokka to på natta, og holdt på en drøy time, opplyser Leger Uten Grenser. Sykehuset ble da truffet av en rekke bombeangrep fra lufta med omtrent 15 minutters mellomrom, forteller de som befant seg på stedet.

- Bombene traff, og så hørte vi at flyet sirklet over oss, sier Hemen Nagarathnam, programansvarlig for Leger Uten Grenser i Nord-Afghanistan.

- Etter en pause kom det flere bomber. Dette skjedde igjen og igjen. Da jeg kom meg ut av kontoret var hovedbygningen oppslukt av flammer. De som kunne, hadde kommet seg inn i to av bunkerne for å søke tilflukt, men pasienter som ikke kunne rømme brant i hjel i sengene sine, sier Nagarathnam ifølge organisasjonens nettsider.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!