NY LOV?: President Barack Obama ba fredag innstendig Senatet vedta en ny lov om reformer i overvåkingstjenesten før etterretningsorganisasjonene står uten myndighet til å drive overvåking. Foto: Pool / Aude Guerrucci
NY LOV?: President Barack Obama ba fredag innstendig Senatet vedta en ny lov om reformer i overvåkingstjenesten før etterretningsorganisasjonene står uten myndighet til å drive overvåking. Foto: Pool / Aude GuerrucciVis mer

Obama ber Senatet vedta lov om overvåking

Vil forhindrer terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama ba fredag innstendig Senatet vedta en ny lov om reformer i overvåkingstjenesten før etterretningsorganisasjonene står uten myndighet til å drive overvåking.

- Jeg vil ikke at vi kommer i en situasjon der vi en periode er i mørket og får et problem der vi kunne ha avverget et terrorangrep, men ikke gjorde det på grunn av Senatets handlingslammelse, sa Obama.

Senatet skal møtes til en sjelden søndagssesjon for å igjen å behandle den nye loven som er et kompromiss som bevarer noen av rettighetene til overvåking som NSA og CIA fikk etter terrorangrepet i New York i 11. september 2001.

Den nåværende loven som autoriserer overvåking, utløper søndag kveld, og den nye loven, USA Freedom Act, som sterkt innskrenker NSAs mulighet adgang til telefonovervåking, fikk ikke flertall da Senatet sist behandlet den i forrige uke.

(NTB)