Obama besøker USAs styrker i Bagdad

Overraskelsesbesøk nummer en i Irak som USAs president.

OVERRASKET: Plutselig dukket president Obama opp i det amerikanske hovedkvarteret i Irak, Camp Victory. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX
OVERRASKET: Plutselig dukket president Obama opp i det amerikanske hovedkvarteret i Irak, Camp Victory. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barack Obama kom i dag på overraskelsesbesøk til Bagdad. Besøket er hans første i Irak som USAs president.

Under besøket skulle Obama møte amerikanske soldater og USAs militære ledelse i Irak, sa talsmann Robert Gibbs ved Det hvite hus.

Dårlig vær kom i veien for planene om å reise med helikopter for å møte Iraks politiske ledere, men Obama ville ifølge Gibbs holde telefonsamtaler med dem i stedet.

Obama reiste til Bagdad fra Istanbul, og av sikkerhetsgrunner var besøket ikke kunngjort på forhånd. Det er Obamas første besøk i Irak som president i USA, men han har vært på besøk i Irak to ganger før han ble president.

Besøket er siste stopp på en lengre utenlandsreise for presidenten. Obama deltok først på G20-møtet i London, deretter på NATO-toppmøtet i tvillingbyene Strasbourg og Kehl. Til slutt var han på et to dager langt statsbesøk i Tyrkia.

Obama har gått inn for å trekke USAs kampstyrker tilbake fra Irak i løpet av 19 måneder.

(NTB)

MOTTATT MED KLEM: Obama fikk en varm mottagelse. Foto:  REUTERS/Jim Young/SCANPIX
MOTTATT MED KLEM: Obama fikk en varm mottagelse. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer