Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama-besøket bremser jakten på pengefinneren

Politiet mistenker at de 205 000 kronene som ble funnet på en Oslo-trikk ikke er tjent på lovlig vis.

TRIKKEFUNN: Forrige lørdag ble det funnet 24 000 euro på trikken i Oslo. Hvem som eier pengene eller hvem som fant de er ukjent. Stasjonssjef Gro Smedsrud og etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Mangelrud politistasjon i Oslo er satt på saken. Foto:  Hans Ane Vedlog / Dagbladet
TRIKKEFUNN: Forrige lørdag ble det funnet 24 000 euro på trikken i Oslo. Hvem som eier pengene eller hvem som fant de er ukjent. Stasjonssjef Gro Smedsrud og etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Mangelrud politistasjon i Oslo er satt på saken. Foto: Hans Ane Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Forrige lørdag fant en foreløpig ukjent person en konvolutt med 24 000 euro eller nærmere 205 000 norske kroner på Ekebergtrikken i Oslo.

Den ærlige kollektivreisende leverte pengene til trikkesjåføren, som igjen leverte pengene til politiet.

Politistasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon fikk kloa i pengene, men hun ønsker ikke å beholde de selv.

- Vi har stor tro på at vi finner personen som fant pengene. Vi har en to til tre aktuelle personer som skal kryssforhøres. Vi har fått en del telefoner, men alle er ikke like seriøse, sier Smedsrud til Dagbladet.

Krasjer med Obama-besøk
Men politiet har ingen bråhast. Etterforskninga er lagt på is nå i helga, men vil tas opp igjen fra i morgen tidlig.

Samtidig er det oppgaver som av ulike årsaker har større prioritet i politietaten til uka - nemlig Barack Obamas nobelbesøk til Oslo, opplyser politiet til Nordstrands Blad.

- Det er riktig at det blir en begivenhetsrik uke og vi har mye å gjøre. Denne pengesaken er det ingen bråhast med, sier Smedsrud til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å oppgi detaljerte beskrivelser av pengefunnet.

- Vi holder en del hemmelig. Vi ønsker at de vi skal ha samtaler med skal vite minst mulig, slik at vi kan sjekke om opplysningene deres stemmer med beskrivelsene av funnet, som for eksempel detaljer om konvolutten, sier politistasjonssjefen.

- Ulovlige penger
Og hun gjør det klinkende klart at selv om saken ikke er den mest alvorlige saken de har hatt på bordet, så tas den på alvor.

- Vi skal finne den rette personen. Det er ikke bare å komme på stasjonen og få utdelt pengene. Hvis det skulle vise seg at vi ikke finner vedkommende, blir det litt mer i statskassa. Hvis vi lokaliserer den riktige finneren kan jo kanskje vedkommende vente seg en hyggelig belønning også, sier hun og viser til finnerlønna på ti prosent.

Politiet mistenker at pengene ikke er helt stuereine.

- I og med at ingen har gjort krav på pengene er det lett å mistenke at disse pengene ikke er helt lovlige, sier Smedsrud.

KAN FÅ TI PROSENT: Politiet lokker den mystiske, men ærlige pengefinneren, med at han eller hun kan innkassere ti prosent av de over 200 000 kronene som ble funnet i finnerlønn. Foto: Hans Ane Vedlog / Dagbladet
KAN FÅ TI PROSENT: Politiet lokker den mystiske, men ærlige pengefinneren, med at han eller hun kan innkassere ti prosent av de over 200 000 kronene som ble funnet i finnerlønn. Foto: Hans Ane Vedlog / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media