USA of Syria

Obama ble overrasket av IS' framvekst: - Det var ikke på min etterretningsradar

Presidenten svarer i ferskt CNN-intervju.

OPPSUMMERER: Barack Obama vedgår at USA ikke har vært politisk feilfrie i sin håndtering av Syria-konflikten, og innrømmer at IS' vekst overrasket ham. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix
OPPSUMMERER: Barack Obama vedgår at USA ikke har vært politisk feilfrie i sin håndtering av Syria-konflikten, og innrømmer at IS' vekst overrasket ham. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampen mot Den islamske staten pågår fremdels for fullt. De siste meldingene fra Irak er at ekstremistgruppen skal ha gått til kraftige motangrep i Mosul, og har påført de irakiske regjeringsstyrkene store tap.

Overrasket av IS

Og nå innrømmer USAs snart avtroppende president Barack Obama at IS' vekst overrasket ham og amerikansk etterretning.

- IS' evne til å virke ikke bare i Syria, men også å igangsette store landoffensiver og ta for eksempel Mosul, det stod ikke på min etterretningsradar, sier Obama til CNN.

I programmet «The Legacy of Barack Obama» tar CNN for seg Obamas triumfer og kamper gjennom sine åtte år i sjefsstolen, og da er naturlig nok terrororganisasjonens fremmarsj i Midtøsten et viktig tema.

Flere hundretusener har mistet livet i Syria-krigen, den har ført til en flyktningkrise og har bidratt til Den islamske statens vekst.

Det plager Obama, men han mener avgjørelsene som er tatt av ham og hans administrasjon var det beste man kunne få til i et land der det ikke finnes noen gode avgjørelser.

Å unngå en konflikt i stor skala på bakken i Syria «er den smarteste avgjørelsen fra en meny der det bare er dårlig valgmuligheter tilgjengelige for oss», sier Obama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer