Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama bommet kraftig på datoen

Er den amerikanske presidenten fortsatt i lykkerus fra 2008?

 FEIL DATO:  Her setter Barack Obama sitt navnetrekk i gjesteboka i Westminster Abbey, godt støttet av både kona og presten John Hall. Datoen klarte han imidlertid ikke å få riktig. Foto: AFP PHOTO/ JOHN STILLWELL/ WPA POOL
FEIL DATO: Her setter Barack Obama sitt navnetrekk i gjesteboka i Westminster Abbey, godt støttet av både kona og presten John Hall. Datoen klarte han imidlertid ikke å få riktig. Foto: AFP PHOTO/ JOHN STILLWELL/ WPA POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 4. november 2008 er en merkedag i Barack Obamas liv, og i den amerikanske historien. Da gikk den demokratiske kandidaten nemlig seirende ut av presidentvalget, så det er ikke vanskelig å tenke seg at minnene om dette fortsatt er kjære for Obama.

Men presidenten bør ha fått med seg at vi skriver 2011 nå. Det er det vel heller ingen som tviler på at han har, men da han skulle signere gjesteboka i Westminster Abbey i London gikk presidenten på en skikkelig bommert.

Han åpnet godt, må vite, og kom med en forventet høflig kommentar.

Spurte om datoen og bommet «Det er et stort privilegium å få feire vår felles arv og våre felles ofre», skrev presidenten på sedvanlig diplomatisk vis.

Under den korte beskjeden satte både presidenten selv og førstefruen Michelle Obama sitt navnetrekk, men så gikk det galt.

Presidenten avsluttet nemlig det hele med å påføre datoen 24. mai, etter først å ha spurt presten hvilken dato det var. Men i stedet for årets årstall skrev Obama 2008.

En talsperson for Westminster Abbey bekrefter overfor The Telegraph at det faktisk var Obama selv som skrev datoen.

Spøkte Den amerikanske presidenten skal for øvrig ha kommet med et par artige kommentarer mens han og kona var på omvisningen i den gotiske kirken.

Da paret tilfeldigvis møtte på en gjeng korgutter spøkte Obama om sangstemmen sin.

- Han sa at han likte å tro at han kunne synge, og da sa fru Obama: «Vel, han kan ikke det, men han kan danse.» Han avsluttet med å si at han skulle komme tilbake og synge med dem, sier presten John Hall.

Seinere skal også presidenten ha spøkt om at han lot kona ta seg av alt det morsomme, siden det «ikke er i jobbeskrivelsen min».

 BLEMME:  Barack Obamas budskap i gjesteboka i Westminster Abbey. Legg merke til datoen. Presidenten skrev 2008 i stedet for 2011. Foto:  REUTERS/John Stillwell/POOL
BLEMME: Barack Obamas budskap i gjesteboka i Westminster Abbey. Legg merke til datoen. Presidenten skrev 2008 i stedet for 2011. Foto: REUTERS/John Stillwell/POOL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media