Obama brukte fiktivt navn da han kommuniserte med Hillary Clinton

Da Hillary Clinton var utenriksminister, sendte Barack Obama mail til henne under et fiktivt navn.

KOMMUNISERTE: Barack Obama skal ha sendt mail under et fiktivt navn til Hillary Clintons private e-post server. Foto: Scanpix
KOMMUNISERTE: Barack Obama skal ha sendt mail under et fiktivt navn til Hillary Clintons private e-post server. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hillary Clintons har de siste månedene blitt kraftig kritisert for sin bruk av en privat e-postserver da hun var utenriksminister.

Nå har FBI - som etterforsker Clintons bruk av en privat e-postadresse, etter at Justisdepartementet frikjente henne, funnet ut at president Barack Obama kommuniserte med Hillary på hennes private e-post under et pseudonym (fiktivt navn).

E-poster

TRUMP-ALLERGI: Under et valgkamparrangement fikk Clinton skikkelig problemer med hosten. Taler og intervjuer ble konstant avbrutt. Da hun forklarte hvorfor, brøt alle ut i latter. Video: CNN Vis mer Vis mer

Det er avisa New York Post som kan fortelle at etterforskerne skal ha funnet hittil ukjent e-poster som president Barack Obama angivelig har sendt under et fiktivt navn til sin daværende utenriksminister.

Tidligere er det kommet fram at Hillary Clinton brukte en privat e-postadresse som ikke var sikkerhetsklarert, og flere ti tusen dokumenter skal være undersøkt av FBI.

Men det har tidligere ikke vært kjent at president Barack Obama kommuniserte med sin daværende utenriksminister med et fiktivt navn, til hennes e-postadresse.

Hvilket fiktivt navn Obama brukte, er foreløpig ikke kjent.

- Brutt loven

E-postene fra Obama skal være fra 2012. New York Post skriver at president Obama tilsynelatende brukte det fiktive navnet for å beskytte sin identitet.

Republikanerne bruker opplysningene for hva de er verdt. Og direktør Raj Shah i Republican National Committee sier til New York Post at e-postene mellom Clinton og Obama bevisst har drøftet graderte opplysninger via en ugraderte e-postserver og derved brutt loven.

- Dette materialet er vurdert av Justisdepartementet, og fastslo at det ikke var grunnlag for å gå videre med denne saken, sier Demokratenes talsmann Brian Fallon, som bagatelliserer saken.

KALTE OBAMA FOR HOREUNGE: Under en tale om den pågående krigen mot narkotika sa den filippinske presidenten Rodrigo Duterte at Obama må vise respekt, ikke bare hive inn spørsmål. - Din horeunge, jeg kommer til å banne til deg på det møtet. USAs president Barack Obama avlyser nå det planlagte møtet med Rodrigo Duterte. Redigerer: Torstein Bøe / NTB Reuters/ Foto: R... Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer