Innreiseforbud i USA

Obama bryter lang tradisjon - kritiserer Trumps innreiseforbud

Skulle ikke kommentere politikk med mindre han følte at «grunnverdiene sto på spill». 

TI DAGER: Vanligvis pleier ikke tidligere presidenter å kritisere nye presidenter for politikken de fører. Etter bare ti dager har Obama imildertid tatt bladet fra munnen. Foto: REUTERS/ J. Scott Applewhite/ Pool     TPX
TI DAGER: Vanligvis pleier ikke tidligere presidenter å kritisere nye presidenter for politikken de fører. Etter bare ti dager har Obama imildertid tatt bladet fra munnen. Foto: REUTERS/ J. Scott Applewhite/ Pool TPX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs tidligere president Barack Obama sier han er glad for de mange demonstrasjonene mot Donald Trumps nyinnførte innreiseforbud for personer fra sju overveiende muslimske land.Via sin talsmann Kevin Lewis sier Obama at han er prinsipiell motstander av enhver form for diskriminering på grunnlag av religion eller tro.

Enkelte har sammenlignet Trumps reiseforbud med Obamas avgjørelse fra 2011 om ikke å slippe irakere inn i USA.

Lewis sier videre at Obama er «oppmuntret» av demonstrasjonene som har funnet sted landet over.

«Borgere som bruker sin grunnlovsfestede rett til å samle seg, organisere seg og sørge for at stemmene deres blir hørt av de folkevalgte, er akkurat det vi forventer å se når amerikanske verdier står på spill», heter det i uttalelsen.

Trump besluttet nylig å nekte flyktninger adgang til USA i en periode på 120 dager. Dessuten er det innført et midlertidig innreiseforbud for personer fra Irak, Iran, Syria, Sudan, Libya, Somalia og Jemen.

Da Obama flyttet ut av Det hvite hus sa han at han bare skulle kritisere Trumps politikk dersom han følte at «grunnverdiene sto på spill», skriver Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer