Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama bryter stillheten: - Dette er farlige tider

Tidligere president, Barack Obama, kommer med ny kritikk av Donald Trump.

OBAMA: Tidligere president, Barack Obama, kom med ny kritikk av Donald Trump i en tale han holdt for studenter i Illinois fredag kveld. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld norsk tid holder tidligere president Barack Obama tale for studentene ved Universitetet i Illinois. I talen, som blant annet dekkes av CNN, kommer den tidligere presidenten nok en gang med krass kritikk mot Donald Trump.

Samtidig avviser han at noen på innsiden av Trump-administrasjonen noen gang kommer til å stoppe presidenten.

Med det viser han til innholdet i det anonyme innlegget New York Times publiserte tidligere denne uka, hvor det hevdes at det er flere interne motstandere mot presidenten internt i administrasjonen.

Presidenten gikk selv ut fredag og sa at innlegget må etterforskes.

GÅR I BALL: Da Donald Trump holdt nok en tordentale om den anonyme kronikken i New York Times, gikk det litt i ball for presidenten. Video: CNN Vis mer

- Dette er ikke normalt

- Påstanden om at alt vil gå bra fordi det er folk på innsiden av Det hvite hus som i det stille jobber mot presidentens ordre, er ikke noe å stole på. Jeg er seriøs nå. Det er ikke slik demokratiet vårt skal fungere. Disse folkene er ikke valgt. Man kan ikke stole på dem, sier Obama i sin tale.

Han legger til at administrasjonens interne motstandere heller ikke gjør folket noen tjeneste ved å promotere 90 prosent av det han omtaler som Trumps «gale utsagn», mens de motarbeider de siste ti prosentene.

- Det er ikke slik dette skal være. Dette er ikke normalt. Dette er ekstraordinære tider. Og det er farlige tider, sier Obama.

Bryter stillheten

Det har, siden han selv forlot Det hvite hus, vært relativt stille fra Obama som blant annet har brukt tid på å skrive bok. Eks-presidentens fravær har gjort flere av demokratene frustrerte, da de anser ham som deres viktigste våpen i kampen mot Trump og hans støttespillere.

Under talen til studentene fredag, forteller han også hvorfor han har holdt seg i skyggen etter at han gikk av som president.

I talen forteller han at det delvis har handlet om å igjen få kontakt med familien, men at han også har forsøkt å la andre politiske stemmer slippe til.

- Sannheten er at jeg etter åtte år i Det hvite hus hadde behov for litt tid på tomannshånd med Michelle (Obama, journ.anm.), hvis vi skulle fortsette å være gift. Jeg ville også bruke mer tid sammen med døtrene mine, som plutselig har blitt voksne, sier Obama.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!