Obama drar på imagebyggende tur til Europa

Mens John McCain holder samtaler med den irakiske presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et av de svakeste punktene til demokratenes presidentkandidat Barack Obama er hans manglende utenrikspolitiske erfaring. Nå annonserer han at han skal reise til både Midtøsten og Europa i løpet av sommeren, for å høyne ekspertisen på dette området, melder nyhetsbyrået Reuters.

Turen går til Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Jordan og Israel for senatoren, som tidligere har annonsert at han planlegger en tur til Irak og Afghanistan i sommer.

Det er ikke kjent om alle besøkene skal skje i ett, men de kommer til å skje før demokratenes partikongress sent i august, da Obama offisielt blir nominert som partiets presidentkandidat.

- Viktig mulighet

Selv om Obama foreløpig har et solid forsprang på rivalen John McCain, har både McCain og andre gjentatte ganger satt fokus på hans manglende erfaring. McCain, som selv har sittet i fengsel under Vietnam-krigen og har besøkt Irak gjentatte ganger, setter spørsmålstegn ved om Obama er klar til å bli «commander in chief» over de amerikanske styrkene.

- Denne turen vil bli en viktig mulighet for meg til å vurdere situasjonen i land som er viktige for vår nasjonale sikkerhet, og konsultere med noen av våre nærmeste venner og allierte rundt våre felles utfordringer, sier Obama i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer