Obama dropper klimatoppmøtet i København

Prioriterer Nobelprisen i stedet.

DROPPER KLIMATOPPMØTET: Ifølge britiske The Times vil Barack Obama heller snakke miljø i sin tale i Oslo 10. desember. Her samtaler Obama med U2-vokalist Bono, som også har engasjert seg i miljøspørsmål. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/Scanpix
DROPPER KLIMATOPPMØTET: Ifølge britiske The Times vil Barack Obama heller snakke miljø i sin tale i Oslo 10. desember. Her samtaler Obama med U2-vokalist Bono, som også har engasjert seg i miljøspørsmål. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Barack Obama dropper FNs klimakonferanse i København, ifølge britiske The Times. Avisa får opplyst at presidenten trolig heller vil redegjøre for sine klimamål og - ambisjoner under sin tale i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobelprisen  10. desember.

Obamas folk er, som Dagbladet melder i dag, allerede på plass i Oslo for å planlegge presidentens besøk.

En kilde nær presidenten sier til The Times at det er vanskelig å se hvorfor Obama skal ta seg tid til å besøke begge de nordiske hovedstedene, med helsereform og Afghanistan-spørsmål ventende hjemme på Det ovale kontor.

Obama kunne revurdere sitt ståsted hvis han var blitt forelagt en konkret avtale han kunne signere, sier kilden.

En annen, informert kilde mener det vil være «svært, svært overraskende» om presidenten, som tidligere har framstilt seg som en mann med store klimaambisjoner og et ønske om å gjøre USA til en foregangsnasjon i klimakampen, vil besøke klimatoppmøtet.

Politisk ukloktDette skuffer britenes delegasjon stort. Både statsminister Gordon Brown og miljøvernminister Ed Miliband har oppfordret Obama på det sterkeste om å legge turen til toppmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer