Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Obama dropper kongens suite

Sier trolig nei til Slottet for å bo på Grand.

VIL BO PÅ GRAND:  USAs president Barack Obama vil sannsynligvis bo på Grand Hotel i stedet for på Slottet. Foto: Scanpix
VIL BO PÅ GRAND: USAs president Barack Obama vil sannsynligvis bo på Grand Hotel i stedet for på Slottet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Barack Obama takker trolig nei til å bo på Slottet til fordel for Grand Hotel når han kommer til Norge for å motta fredsprisen, melder NRK. Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad går langt i å bekrefte dette overfor Dagbladet.

— Ingenting er endelig avgjort, men det virker veldig sannsynlig at han skal bo på Grand Hotel i stedet for på Slottet, sier han.

Kong Harald inviterte Obama til å overnatte Haakon VIIs suite under oppholdet i Norge. Hadde USAs president og fredsprisvinner takket ja, hadde han fått overnatte på det som har vært slottets gjesteværelse siden 1907. I stedet velger han hotellkomfort.

Praktisk
— Årsaken er at det er mer praktisk. Når amerikanske presidenter reiser er følget veldig stort. Han skal jo styre USA mens han er her. Det kan nok være snakk om 700 personer. Hele følget får heller ikke plass på Grand, men alle de viktigste vil bo her, sier Lundestad.
Hvor lenge Obama blir i landet er ikke endelig bekreftet. Trolig ankommer han tidlig torsdag 10. desember, og reiser igjen på formiddagen dagen etter.

Prisvinneren skal hylles av fakkeltoget, tradisjonen tro, fra balkongen på Grand Hotel også i år.

NRK skriver at amerikanske sikkerhetseksperter i Secret Service har forlangt at det skal monteres skuddsikkert glass rundt balkongen.

Ikke til konserten
Obama får da med seg prisseremoni i Oslo rådhus, lunsj på Slottet og fest. Samtaler med statsminister Jens Stoltenberg står også på den foreløpige planen.

Obama får derimot ikke med seg fredspriskonserten i Oslo Spektrum fredag kveld. Ifølge Lundestad har de kontaktet Det Hvite hus og laget tre-fire forskjellige alternativer.

Arrangørene håper at i det miste Michelle Obama vil overvære konserten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media