- Obama er født på Hawaii

En tidligere direktør i helsedepartementet hevder å ha sett presidentens originale fødselsattest.

FØDSELSTRID: Konspirasjonene om Obamas fødsested fortsetter å spre seg. En meningsmåling gjennomført av CBS viser at 45 prosent av voksne republikanere sier de tror at Obama ble født i et annet land. 22 prosent sier de ikke er sikre.  Foto: Scanpix
FØDSELSTRID: Konspirasjonene om Obamas fødsested fortsetter å spre seg. En meningsmåling gjennomført av CBS viser at 45 prosent av voksne republikanere sier de tror at Obama ble født i et annet land. 22 prosent sier de ikke er sikre. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til tross for at president Barack Obama amerikanske fødsel er behørig dokumentert, fortsetter gir ikke presidentutfordrer Donald Trump opp forsøket på å slå politisk mynt på birther-fenomenet.

Årsaken er at dersom man ikke er født i landet, kan man heller ikke bli president i USA.

Obama har offentligjort fødselsattesten han har - den korte, men ikke den komplette som delstatsmyndighetene sitter på. Og det gir rom for mange spekulasjoner: De som er skeptiske til at Obama er født i USA, - «the birthers», mener han er født i Kenya, farens hjemland, eller Indonesia, der han tilbrakte flere år som barn. - Helt ekte En tidligere direktør i Hawaiis helsedepartement, Dr. Chiyome Fukino, mener nå at man kan legge all tvil til side. Hun har nemlig sett Obamas originale fødselsattest, hevder hun overfor CNN.

- Obamas fødselsattest er helt ekte. Han var absolutt født i delstaten Hawaii, slår hun fast.

Hun fortelller at hun har benyttet en lov som tillater enkelte offentlige ansatte å undersøke en persons opprinnelige fødselsattest, dersom det har en «direkte og konkret interesse.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer