Foto: AP / Scanpix
Foto: AP / ScanpixVis mer

Obama får besøk av Stoltenberg i oktober

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal den 20. oktober møte USAs president Barack Obama i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama har invitert Stoltenberg til et bilateralt møte, melder Statsministerens kontor. De to skal møtes i det ovale kontor, og samtaletema vil være blant annet nordområdene, den internasjonale finanskrisen, Afghanistan og Midtøsten.

- Norge og USA er nære allierte og samarbeider tett i en rekke internasjonale spørsmål. Jeg ser derfor fram til å møte Obama i Det hvite hus, sier Stoltenberg.

Det er første gang Stoltenberg er på besøk i Det hvite hus. Det forrige norske statsministerbesøket sto Kjell Magne Bondevik (KrF) for i 2003.

Stoltenberg fikk imidlertid møte Obama da sistnevnte var i Oslo i desember 2009 for å motta Nobels fredspris.

Det hvite hus skriver i en pressemelding at Obama ser fram til å takke Stoltenberg personlig for Norges bidrag i militæroperasjonen i Libya.

- Presidenten møtte statsministeren i desember 2009 og ser fram til muligheten til å gjengjelde den varme gjestfriheten både han og hans kone viste under dette besøket, heter det i en uttalelse fra pressetalsmann Jay Carney i Det hvite hus.

USA og Norge er ikke bare nære allierte i NATO, men samarbeider også på en rekke andre områder i hele verden, fastslår pressetalsmannen.

(NTB)