Obama får ikke strand oppkalt etter seg likevel

- Det ville ikke ha vært rettferdig.

 FORANDRING:  Planen var å omdøpe populære Sandy Beach Park nær Hanauma Bay på øya Oahu til president Barack Obama Sandy Beach Park, men dette blir det ikke noe av. Arkivfoto: AP.
FORANDRING: Planen var å omdøpe populære Sandy Beach Park nær Hanauma Bay på øya Oahu til president Barack Obama Sandy Beach Park, men dette blir det ikke noe av. Arkivfoto: AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var å omdøpe populære Sandy Beach Park nær Hanauma Bay på øya Oahu til president Barack Obama Sandy Beach Park, men dette blir det ikke noe av.

Manglende entusiasme fra lokalbefolkningen blir oppgitt som grunn, og politikeren som fremmet forslaget i byrådet i hovedstaden Honolulu medgir at det høstet «blandede reaksjoner».

- Det er mulig at han vokste opp her, men som lokal innbygger har jeg surfet her i ti år og mener at det ikke ville ha vært rettferdig, sier Kanaloa Kane til den lokale TV-stasjonen KHON2.

Barack Obama ble født på Hawaii og bodde der til han var seks år, da moren giftet seg med en indonesisk mann og flyttet. Senere returnerte Obama og bodde hos besteforeldrene på Hawaii mesteparten av 1970-tallet.

Obama var en ivrig surfer i ungdommen, og han har også feriert og surfet på Hawaii etter at han ble valgt til president.

(NTB)