Obama får støtte for håndtering av skytetragedie

Men Sarah Palin får kritikk.

FÅR ROS: President Barack Obama omfavner her Mark Kelly, ektemannen til politikeren Gabrielle Giffords, som ble hardt skadd etter skyteepisoden i Arizona, på en seremoni ved universitetet i Arizona. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite, File
FÅR ROS: President Barack Obama omfavner her Mark Kelly, ektemannen til politikeren Gabrielle Giffords, som ble hardt skadd etter skyteepisoden i Arizona, på en seremoni ved universitetet i Arizona. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite, FileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I meningsmålingen, som er utført for ABC News og The Washington Post, sier 78 prosent av de spurte at det var riktig av presidenten å ta til orde for en mer sivilisert offentlig debatt etter skytingen.

Samtidig sier 45 prosent av de spurte at de mener Republikanerne har gått for langt i sin politiske retorikk, mens 39 prosent mener det samme om Demokratene. Målingen viser også at et stort flertall av hvert partis tilhengere mener det andre partiet har gått for langt.

Flertallet av de spurte mener likevel ikke at den harde tonen i politikken kan forklare angrepet, skriver The Washington Post.

Sarah Palin fra Republikanerne er én av politikerne som er blitt utsatt for kritikk etter skytingen, blant annet for å ha utpekt sårbare demokratiske valgkretser med merker som ligner trådkors fra geværsikter.

I meningsmålingen sier 46 prosent av de spurte at de mener Palin har handlet uklokt. Rundt 30 prosent gir henne godkjentstempelet, mens om lag én av fire ikke har noen mening om saken.

Seks personer ble drept i skytingen den 8. januar. I tillegg ble 13 personer såret, deriblant kongressrepresentant Gabrielle Giffords fra Demokratene.

NTB

KRITISERT: 46 prosent av spurte amerikanere mener Sarah Palin har handlet uklokt etter Arizona-skytingen. Foto: EPA/COURTNEY SARGENT
KRITISERT: 46 prosent av spurte amerikanere mener Sarah Palin har handlet uklokt etter Arizona-skytingen. Foto: EPA/COURTNEY SARGENT Vis mer