- Obama får terningkast 6 for sin tale

Men manglet setningen som brenner seg fast, mener noen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): IFS-forsker og ekspert på amerikansk sikkerhetspolitikk og utenrikspolitikk, Svein Melby, så Barack Obamas innsettelsestale, og sier til Dagbladet.no at den imponerte han.

- Dette var Obama på sitt beste. Det var en mektig tale med et kraftfullt budskap om nasjonalt samhold. Obama ga klart uttrykk for at landet har havnet i uføre sammen - men at nasjonen også skal komme seg ut av det sammen, sier Melby.

- Hvilket terningkast får talen?

- Dette var en tøff tale, og den kom på helt riktig tidspunkt. Det er nærliggende å gi Obama terningkast seks for talen, sier Melby.

• Les hele den historiske talenEtt hovedbudskapMelby forteller at han opplevde at talen hadde ett hovedbudskap.

- Det gjennomgripende temaet er budskapet om nasjonalt samhold. Obama ga tydelig uttrykk for at nasjonen trenger et kollektivt løft for å komme seg ut av store, reelle problemer. Han appellerte til samhold, og ga dessuten uttrykk for et ønske om å legge smålig partipolitisk taktekkeri bak seg, sier Melby.

Forskeren forteller videre at han opplevde deler at talen som et angrep på George Bushs politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer