Obama-festen koster 1,2 milliarder kroner

Sparer ikke på noe tross bunnløs finanskrise.

STAPPFULLT: Innenfor gjerdene på National Mall er det ventet 240 000 mennesker i morgen. Alle disse må ha billett for å komme inn. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
STAPPFULLT: Innenfor gjerdene på National Mall er det ventet 240 000 mennesker i morgen. Alle disse må ha billett for å komme inn. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON DC (Dagbladet.no): Ingenting blir spart på i forberedelsene til den historiske innsettelsen av USAs første afroamerikanske president.

Ifølge innsettelseskomiteen er det brukt ufattelige 1,2 milliarder kroner på begivenheten, i en tid da amerikanerne står midt oppi den verste økonomiske krisen siden depresjonen.

Sikkerheten, festarrangementene og alt utstyret som er midlertidig satt opp i hovedstaden, er med på å drive prislappen opp i eventyrlige summer.

Stille før stormen Mye er blitt skrevet om det voldsomme sikkerhetsopplegget rundt innsettelsen av Barack Obama og de enorme folkemengdene som er ventet å fylle Washingtons gater.

I går, dagen for dagen, gikk det meste stille og rolig for seg. Trafikken fløt greit og publikum som spaserte rundt Lincoln Memorial og Washington-monumentet, kunne gå nesten helt opp til scena der Obama tas i ed rett før klokka 18.00 norsk tid.

Mens lydteknikere og scenearbeidere la siste hånd på forberedelsene, var det mange av de militære som brukte tiden til sightseeing og fotografering.Flere enn 23 000 politimenn og militære skal sørge for sikkerheten rundt det som ventes å bli et rekordstort oppmøte av mennesker. Droner og over 5000 overvåkningskameraer skal fange det som skjer. 150 spesialteam med hemmelige agenter skal infiltrere folkemassene og være spesielt på utkikk etter individer eller grupper av menn med ryggsekker i og rundt undergrunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer