FIKK GJENNOM PAKKA: USAs president Barack Obama vil ha sin stimuleringspakke for den amerikanske økonomien på plass før helgen. Fredag ble pakken vedtatt i Representantenes hus i Kongressen. Her er Obama og Joe Biden fotografert sammen med nå avgåtte Judd Gregg. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
FIKK GJENNOM PAKKA: USAs president Barack Obama vil ha sin stimuleringspakke for den amerikanske økonomien på plass før helgen. Fredag ble pakken vedtatt i Representantenes hus i Kongressen. Her er Obama og Joe Biden fotografert sammen med nå avgåtte Judd Gregg. Foto: REUTERS/Larry Downing/ScanpixVis mer

Obama fikk ikke med seg noen republikanere på krisepakka

Selv om Biden var sikker for avstemmingen i Representantenes hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av de folkevalgte i Representantenes hus har stemt for stimuleringspakken for den amerikanske økonomien.


Stimuleringspakken har en kostnadsramme på 787 milliarder dollar, noe som tilsvarer 5.330 milliarder kroner. Det var ventet at forslaget ville bli tatt opp til votering i Senatet senere fredag.

USAs president Barack Obama og hans parti Demokratene har forsøkt å få tverrpolitisk støtte for pakken, og visepresident Joe Biden sa nylig at flere republikanere trolig ville støtte forliket som fredag ble tatt opp til votering.

Spådommen slo ikke til. Blant de 246 representantene som stemte for forslaget, var det ikke én republikaner. I alt 183 representanter stemte imot forslaget, mens én person stemte blankt.

- Det eneste denne stimuleringspakken fra Demokratene stimulerer til, er mer byråkrati og mer statlig gjeld, sa Mike Pence fra Republikanerne under debatten om forslaget.

Målet med stimuleringspakken er å redde 3,5 millioner arbeidsplasser og stimulere til ny vekst i USAs kriserammede økonomi. Obama har oppfordret Kongressen til å vedta forslaget før helgen.

(NTB)