TRUMP-SPØK: Under åpningen av Obama Foundation i Chicago tirsdag vitset Obama om de mange teoriene og Trumps anklager om hans fødselsattest. Foto: NTB Scanpix
TRUMP-SPØK: Under åpningen av Obama Foundation i Chicago tirsdag vitset Obama om de mange teoriene og Trumps anklager om hans fødselsattest. Foto: NTB ScanpixVis mer

Donald Trump og Barack Obama

Obama fleipet om Trumps største anklage om ham

Publikum brøt ut i latter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det finnes 50 amerikanske stater USAs tidligere president Barack Obama kunne blitt født i, men det har vært en strøm av konspirasjonsteorier som hevdet at han ikke var født i Amerika, og at han dermed ikke kunne være president, skriver Independent.

Under åpningen av Obama Foundation i Chicago tirsdag vitset Obama om de mange teoriene, som USAs nåværende president Donald Trump tidligere aktivt støttet opp om.

- Grunnen til at jeg er så glad for å se dere alle her i dag, er delvis fordi det var her jeg startet, sa Obama.

- Det var ikke her jeg ble født, jeg ble født i Kenya, sier han videre.

Publikum bryter ut i latter før han raskt påpeker at det var en spøk.

Innrømmet han var amerikaner

Etter flere år innrømmet Trump i fjor at Obama var født i USA. I forkant av innrømmelsen ba Trump den daværende presidenten om å offentliggjøre fødselsattesten sin, for å avklare spørsmål om hvorvidt han var født på Hawaii i 1961, skriver CNN.

Under Obamas valgkampanje i 2008 og under hele hans periode i Det hvite hus, har en rekke ulike teorier florert - med falske anklager om at Obama ikke var opprinnelig amerikansk, og at han var født i Kenya.

Ikke første gang

Trump har flere ganger stilt spørsmål ved om Obama, hans forgjenger, egentlig var fra Hawaii. CNN laget i 2016 en liste med hele 14 ulike konkrete anklager Trump har kommet med om Obamas fødselsattest.

STILT TIL VEGGS: Donald Trump skulle svare på et spørsmål om hvorfor han ikke har uttalt seg om soldater som ble drept i Niger. I stedet for valgte han å kritisere sin forgjenger, Obama. Video: Det hvite hus / Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Dette er ikke første gang Obama har spøkt med Trump og konspirasjonen om at han var født et annet sted. Under en middag i Det hvite hus, tilbake i 2011, spøkte han med:

«Ingen er så fornøyd med å legge denne fødselsattest-saken bak seg som Trump. Det er fordi han endelig kan gå tilbake til å fokusere på problemene som betyr noe. Som, var månelandingen uekte? Hva skjedde egentlig i Roswell? Og hvor er Biggie og Tupac (avdøde rappere, red.anm.)?»