Obama følger Mandelas tilstand nøye

Planlegger reise til Sør-Afrika i helga.

MICHELLE OBAMA MØTTE MANDELA I 2011: Nelson mandela og Michelle Obama møttes i Sør-Afrika i 2011. President Barack Obama følger tilstanden til den tidligere presidenten nøye. Obama planlegger en reise til Sør-Afrikke i helga. Foto: AFP / Debbie Yazbek/ Nelson Mandela Foundation ( NTB scanpix
MICHELLE OBAMA MØTTE MANDELA I 2011: Nelson mandela og Michelle Obama møttes i Sør-Afrika i 2011. President Barack Obama følger tilstanden til den tidligere presidenten nøye. Obama planlegger en reise til Sør-Afrikke i helga. Foto: AFP / Debbie Yazbek/ Nelson Mandela Foundation ( NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA følger utviklingen i Nelson Mandelas tilstand nøye i forkant av president Barack Obamas reise til Afrika. Talsmenn for Det hvite hus kan ikke si hvordan utviklingen vil påvirke reiseplanene.

Obama skal etter planen reise til Senegal onsdag, tilbringe helgen i Sør-Afrika og deretter dra videre til Tanzania. Men det har vært antydet at hvis Mandela dør i løpet av de neste dagene, vil reiseplanene enten bli avlyst eller endret.

- Vi følger situasjonen og er kjent med at tilstanden for Sør-Afrikas tidligere president er kritisk, sa pressetalsmann Jay Carney i Det hvite hus mandag.

- Vi håper alle at Mandela skal bli bedre, sa Carney, som tilføyde at Mandela er en av Obamas politiske helter.

Sør-Afrikas nåværende president Jacob Zuma sa mandag at Obamas besøk vil gå etter planen. Det er blant annet meningen at den amerikanske gjesten skal besøke fengselscellen på øya Robben Island der Mandela tilbrakte 18 år som fange.

Zuma opplyste at Mandelas tilstand var kritisk, og at familien fortsatt var samlet rundt 94-åringens sykeseng. Han ble sendt til Mediclinic Heart-sykehuset i Pretoria 8. juni etter at han igjen ble rammet av en lungesykdom.

(NTB)