FORDØMMER: USAs president fordømmer de brutale drapene på tre unge muslimer i North Carolina. - Ingen i USA skal angripes på grunn av religion, sier Barack Obama. Foto: REUTERS/Robert Galbraith
FORDØMMER: USAs president fordømmer de brutale drapene på tre unge muslimer i North Carolina. - Ingen i USA skal angripes på grunn av religion, sier Barack Obama. Foto: REUTERS/Robert GalbraithVis mer

Obama fordømmer drap på muslimske studenter

- Ingen i USA skal noensinne bli rammet på grunn av hvem de er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president fordømmer de brutale drapene på tre unge muslimer i North Carolina. Ingen i USA skal angripes på grunn av religion, sier Barack Obama.

Uttalelsen fra Det hvite hus kom fredag, tre dager etter at en nabo skal ha skutt og drept de tre amerikanerne i delstaten North Carolina.

Politiet uttalte tidlig at drapene så ut til å være motivert av en krangel om parkeringsplasser. Men ofrenes familier tryglet Obama om å sørge for at føderale myndigheter gransker hvorvidt gjerningsmannen var motivert av hat mot muslimer.

- Ingen i USA skal noensinne bli rammet på grunn av hvem de er, hvordan de ser ut eller hvem de tilber, sa Obama i uttalelsen, der han også kondolerte til ofrenes familier.

Samtidig opplyser justisdepartementet i Washington at det slutter seg til FBIs innledende etterforskning av trippeldrapet.

Deah Barakat (23), hans kone Yusor Abu-Salha (21) og hennes søster Razan Abu-Salha (19) ble funnet skutt og drept i en leilighet i Chapel Hill tirsdag. En 46 år gammel nabo ble pågrepet kort tid senere.

Trippeldrapet har skapt voldsomme reaksjoner på sosiale medier, og Obama har fått kritikk for sin taushet. Både FBI og lokalt politi undersøker nå hvorvidt 46-åringen angrep de tre på grunn av deres tro.

(NTB)