Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama fordømmer Trumps uttalelser: - Jeg behøver ikke å gjenta det, det er barn i rommet

Barack Obama tok et kraftig oppgjør med Donald Trump.

PRESIDENTEN: Barack Obama omtalte det siste opptaket av Trump som har blitt lekket til pressen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste dagene har alle snakket om skandaleopptaket fra 2005, hvor en nygift Donald Trump ga uttrykk for at han stort sett kunne gjøre det han ville med kvinner, siden han var en stjerne.

«LA OSS VÆRE REALISTISKE»: Trump holder en unnskyldnings-tale etter at et 11 år gammelt lydklipp ble sluppet ut til offentligheten. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Søndag kveld kom også president Barack Obama på banen og ga sin vurdering av lydopptaket.

- Skal vi virkelig risikere å gi Donald Trump makt til å reversere alt vi har oppnådd, uttalte Obama under et valgkampmøte for Demokratene i hjemstaten Illinois søndag.

- Jeg behøver ikke å gjenta det, det er barn i rommet. Han nedverdiger kvinner, minoriteter, immigranter og folk med annen tro, sa Obama.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Det er knyttet stor spenning til nattas debatt, der Trump trolig må svare for seg om lydopptaket - og må vente å bli angrepet av Hillary Clinton.

- Noe av det mest forstyrrende med dette valget er den utrolige retorikken som kommer fra Republikanernes toppkandidat, sier Obama.

- Det forteller deg at han er så usikker at han jekker seg selv opp ved å tråkke på andre. Det er et karaktertrekk jeg ikke vil anbefale noen i Det ovale kontor, sier han.

Kommentarene fra Obama falt få timer før Hillary Clinton og Donald Trump møtes til debatt på Washington University i St. Louis i delstaten Missouri.

Debatten, som begynner kl. 03 i natt norsk tid, og som kan sees direkte på Dagbladet, vil holdes som et såkalt torgmøte.

I SJOKK: Kvinner i St. Louis er sjokkert, men ikke overrasket over Trumps kvinnesyn som kommer fram i en video. Video: Sindre Granly Meldalen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Clinton og Trump vil da få spørsmål direkte fra uavhengige velgere. Trump og Clinton får ikke vite spørsmålene på forhånd. I tillegg til spørsmålene fra velgerne i salen er det plukket ut spørsmål som folk har foreslått via nettet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling